holidaycheck
facebook   RSS  
ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Αξιοθέατα

  • Αχαράβη

Η Αχαράβη είναι μια μικρή πόλη περίπου 2.000 ατόμων και έχει αναπτυχθεί τα τελευταία 30 χρόνια ως το κέντρο της βόρειας Κέρκυρας. Μέχρι το 1980 το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της περιοχής ζούσε στα παραδοσιακά παλιά χωριά στο όρος Παντοκράτωρ. Η Αχαράβη, λόγω της γειτνίασης με τη θάλασσα και της τουριστικής της ανάπτυξης, εξελίχθηκε σε μια ζωντανή μικρή πόλη με μεγάλα, μεσαία και μικρά ξενοδοχειακά συγκροτήματα και καταλύματα. Είναι σχετικά αραιοκατοικημένη και εκτείνεται σε μεγάλη περιοχή, με τους μικρούς στριφογυριστούς δρόμους να εξακτινώνονται από τον κεντρικό δρόμο προς τη θάλασσα. Όλη της η εμπορική δραστηριότητα είναι συγκεντρωμένη γύρω από τον κεντρικό δρόμο, όπου μπορείτε να κάνετε μεγάλους περιπάτους στα μεγάλα και άνετα πεζοδρόμια και στις δύο πλευρές του δρόμου, στρωμένα με τις χαρακτηριστικές πέτρες από το χωριό Σινιές του όρους Παντοκράτωρ. Η Αχαράβη έχει όλα όσα χρειάζεστε: σούπερ μάρκετ, αρτοποιείο, φρουτοπωλείο, κρεοπωλείο, ιχθυοπωλείο, καθώς και όλα τα είδη των καταστημάτων, φαρμακεία, καφετέριες, ταβέρνες, μπαρ, τράπεζα, κομμωτήρια, ενοικίαση αυτοκινήτων, ενοικίαση ποδηλάτων κλπ. Μόνο ένα μικρό μέρος της μεγάλης της παραλίας μπροστά στη θάλασσα διαθέτει ένα στενό δρόμο με καφετέριες και ταβέρνες / εστιατόρια. Μπορείτε να περπατήσετε εύκολα στην απέραντη, πλατιά παραλία και χρησιμοποιήστε οποιοδήποτε μέρος θέλετε για να κολυμπήσετε ή απλά να καθίσετε και να απολαύσετε τον ήλιο. Η Αχαράβη δεν είναι μόνο μια καλοκαιρινή πόλη, όπως η Ρόδα και το Σιδάρι. Διατηρεί μια πολυάσχολη ζωή όλο το χρόνο με δημοτικό, γυμνάσιο, φροντιστήρια, μουσική σχολή, γυμναστήρια, κ.ο.κ. καθώς και μεγάλο μέρος των καταστήματων της ανοιχτά όλο το χρόνο.

  • Βόρεια Κέρκυρα

Η Βόρεια Κέρκυρα περιμένει πάντα να την ανακαλύψουν εκείνοι που δεν θέλουν να περάσουν όλη την ημέρα τους (και όλες τις ημέρες τους) στην παραλία. Η περιοχή είναι γεμάτη με γραφικά ζωντανά και γεμάτα ή εγκαταλελειμμένα βενετσιάνικα χωριά ανάμεσα σε απέραντους ελαιώνες με ιδιαίτερη μεσαιωνική αρχιτεκτονική, βυζαντινές εκκλησίες, κάστρα και αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια.

· Τα χωριά στο βουνό του Παντοκράτορα διατηρούν την παλιά, και πολλές φορές ακίνητη στο χρόνο ατμόσφαιρά τους, αλλά τα περισσότερα κατοικούνται πλήρως και τα φροντίζουν με αγάπη οι κάτοικοι. Χρειάζεστε ένα αυτοκίνητο για να τα φτάσετε, αλλά όλα είναι μέσα σε 10΄ λεπτά έως μισή ώρα μακριά. Η Παλιά Περίθεια, ψηλά στον Παντοκράτορα, ήταν το παλιό κέντρο της βορειοανατολικής Κέρκυρας, την εποχή της Ενετοκρατίας και είναι από τα πιο εντυπωσιακά εγκαταλελειμμένα χωριά. Εγκαταλείφθηκε τη δεκαετία του 1970, όταν λόγω της τουριστικής ανάπτυξη οι κάτοικοι μετακινήθηκα πιο κοντά στη θάλασσα, και έφτιαξαν την Νέα Περίθεια. Η Παλιά Περίθεια αξίζει μια επίσκεψη. Διαθέτει παλιά μεγάλα πέτρινα αρχοντικά και περισσότερες από δέκα εκκλησίες όλα σε ένα βενετσιάνικο κερκυραϊκό στυλ. Χαμένη στον χρόνο, έχει μια υπέροχη ατμόσφαιρα που μπορείτε να την απολαύσετε στις ταβέρνες που έχουν ξεφυτρώσει τα τελευταία χρόνια.

· Σε πλήρη αντίθεση με την εγκαταλελειμμένη παλιά Περίθεια, οι Νυμφές είναι ένα μεγάλο και ζωντανό χωριό με 1.500 κατοίκους, το διοικητικό κέντρο του Όρους την εποχή της Ενετοκρατίας. Επισκεφθείτε το "Ασκηταριό" ξεχασμένο μικρό μοναστήρι στη μέση του ελαιώνα που χρονολογείται από τον 13ο αιώνα με ένα καταπληκτικό εγκαταλελειμμένο λιοτρίβι με μονολίθι. Το όνομα «Νυμφές» προέρχεται από τις Νύμφες που φαίνεται να πίστευαν ότι ζούσαν εκεί οι Αρχαίοι Έλληνες. Το χωριό βρίσκεται σε μια μικρή κοιλάδα με τρεχούμενα νερά που γίνονται γραφικοί καταρράκτες τον χειμώνα, και κατοικείται αδιάλειπτα από τους αρχαίους χρόνους. Η κεντρική του εκκλησία του έχει χτιστεί με μάρμαρα και πέτρες από το ναό του Απόλλωνα που βρισκόταν στην ίδια περίοπτη θέση.

Το γειτονικό χωριό Επίσκεψη (το προσεγγίζετε από τον κεντρικό δρόμο της Αχαράβης) είναι ένα άλλο υπέροχο παλιό χωριό με ωραία σπίτια και φιδωτά δρομάκια, περιτριγυρισμένο από ελαιώνες. Από την Αχαράβη επίσης πηγαίνετε προς τον Άγιο Μαρτίνο (που ήταν κάποτε απλά μια «γειτονιά» του παραπάνω χωριού Λαύκι) και συνεχίστε προς τον Στρινύλα και, στη συνέχεια, στην κορυφή του βουνού Παντοκράτορα, την υψηλότερη της Κέρκυρας όπου είναι και ένα πολύ παλιό Μοναστήρι. Δυστυχώς η παλιά εκκλησία καλύπτεται από μια νέα εκκλησιαστική κατασκευή και "υποφέρει" κάτω από μια τερατώδη κεραία. Η θέα όμως σε μια καθάρια ημέρα είναι ανυπέρβλητη, μπορείτε να δείτε όλη την Κέρκυρα μέχρι τον Κάβο.

Πηγαίνοντας δυτικά θα συναντήσετε το παλιό χωριό Καρουσάδες με τα αρχοντικά της μεγάλης οικογένειας των Θεοτόκη και τα άλλα όμορφα χωριά με σπίτια στην παλιά παραδοσιακή αρχιτεκτονική, όπως το Καβαλούρι ή τους Αγραφούς. Προς τα εκεί μπορείτε να επισκεφθείτε το βαριά τουριστικό Σιδάρι και το περίφημο «Canal d 'Amour". Μην παραλείψετε να πιείτε ένα ποτό στο μπαρ Ηλιοβασίλεμα στους Περουλάδες, χωριό που βρίσκεται σε μια εκπληκτική τοποθεσία. Εκτός από το ηλιοβασίλεμα πάνω από το γκρεμό, βρείτε χρόνο να περπατήσετε στους Περουλάδες, αξίζει τον κόπο.

Εάν αισθάνεστε αρκετά τολμηροί μπορείτε να πάτε στον Άγιο Στέφανο και να πάρετε το μικρό πλοίο που πηγαίνει προς τα μικρά διαπόντεια νησιά που αποτελούν και το βορειότερο μέρος της Ελλάδας, στο τέρμα του Ιονίου πελάγους και στην είσοδο της Αδριατικής: Οθωνοί, Μαθράκι και Ερείχουσα. Και στα τρία νησιά υπάρχουν δωμάτια να μείνετε και ωραίες ταβέρνες. Είναι μοναδική η αίσθηση του τόπου, της απεραντοσύνης και του χρόνου σε αυτά τα μικροσκοπικά νησιά που μπορείτε να τα περπατήσετε.

Συνεχίζοντας δυτικά επισκεφθείτε το όμορφο χωριό του Αφιώνα με δύο θαυμάσιες ταβέρνες με θέα στον κόλπο του Αγίου Γεωργίου των Πάγων, και κατεβείτε στις μοναδικές μικρές παραλίες.

Εκκλησίες. Σε όλα τα χωριά υπάρχουν παλιές βυζαντινές εκκλησίες και νεότερες ορθόδοξες εκκλησίες από την ενετική περίοδο. Πολλές από αυτούς έχουν πολύτιμες τοιχογραφίες και οι ιερείς συνήθως τις κρατούν κλειδωμένες.

ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια. Υπάρχουν ερείπια από την αρχαία και ρωμαϊκή εποχή παντού. Στην Αχαράβη, στην είσοδο στα δεξιά σας υπάρχουν τα λουτρά μιας ρωμαϊκής βίλας, ενώ στη Ρόδα, σε ένα οικόπεδο που περιβάλλεται από σπίτια κείται ο Ναός της Ήρας. Στην περιοχή του Αλμυρού, δίπλα στην Αχαράβη υπήρχε ένα μεγάλο νεκροταφείο και πιθανότατα μια πόλη, όπως τα πολλά ευρήματα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης της Κέρκυρας δείχνουν.

Κάστρα. Το πιο σημαντικό κάστρο της περιοχής μας βρίσκεται στην Κασσιόπη, μια μικρή πόλη στη βορειοανατολική άκρη της Κέρκυρας, 15 'με το αυτοκίνητο από την Αχαράβη. Η Κασσιόπη είναι πολύ τουριστική αλλά θα ευχαριστηθείτε την βόλτα στο λιμανάκι της.

• Η Πεζοπορία και ποδηλασία είναι μαγευτικές μέσα στους ελαιώνες που εκτείνονται στις "δίπλες" του κορφιότικου όρους Παντοκράτορα.

  • Λίγα για την υπόλοιπη Κέρκυρα

• Το "Kensigton της Κέρκυρας". Ανατολικά από την Αχαράβη προς την Κασσιόπη και μετά προς την πόλη της Κέρκυρας ο δρόμος οδηγεί σε μια από τις πιό γραφικές διαδρομές της Κέρκυρας. Ο στενός δρόμος στην πλαγιά του όρους Παντοκράτορα έχει μια φανταστική αμφιθεατρική θέα σε μια σειρά από μικρές παραλίες με καταπράσινα νερά. Μία από τις πανέμορφες παραλίες είναι και εκείνη της Κερασιάς δίπλα στο κτήμα των Ρότσιλντ. Ο μεγάλος αριθμός υπέροχων και "κρυμμένων" επαύλεων "επώνυμων" και "ανώνυμων" ξένων, και κυρίως Άγγλων, έχει δώσει στην περιοχή το προσωνύμιο το" Kensington της Κέρκυρας".

• Η διαδρομή στα δυτικά και νότια της Αχαράβης προς την πόλη της Κέρκυρας, οδηγεί από μία από τις κορυφές του όρους Παντοκράτορα που ονομάζεται Τρουμπέτα. Από εκεί αν κανείς δεν συνεχίσει το δρόμο προς την πόλη της Κέρκυρας αλλά στρίψει δεξία προς ένα στενό δρόμο που οδηγεί προς Παλαιοκαστρίτσα θα απολαύσει ένα μαγευτικό τοπίο. Μην ξεχάσετε να επισκεφτείτε το Αγγελόκαστρο, Βυζαντινό κάστρο, πριν άφιξή σας στην εξαιρετικά δημοφιλή και πολυσύχναστη Παλαιοκαστρίτσα.

A very nice appartment. Exellent for four people. Only one bathroom. Great location just by the beach.
Anemone

Are you interested in Cressida Seaside Apartments?

Express it now!

Newsletter